vredepeel, zondag 21 April 2019

Dorpsraad
Notulen actueel
Notulen archief
Leefbaarheid Vredepeel
Nieuwsbrief Dorpsraad
Ruimtelijke visie (DOP)
DRO Venray

Het Dorp
Bezoek Vredepeel
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Gebiedspanel
TIPS »
Geschiedenis van de Vredepeel
Vredepeel in beeld
Wat is er te doen?
Groeten uit Vredepeel


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Dorpsraad > Nieuwsbrief Dorpsraad << Terug naar vorige pagina
Nieuwsbrief Dorpsraad
NIEUWSBRIEF DORPSRAAD VREDEPEEL                Juli 2016

 Aan alle inwoners van Vredepeel.

Wij willen jullie graag informeren over een aantal onderwerpen:

Ondergrondse container voor kunststof verpakkingsafval: 
Zoals al eerder vermeld is er tijdens de jaarvergadering gesproken over de vraag of er draagvlak is voor het plaatsen van een ondergrondse container voor afvalplastic. De gemeente Venray heeft hierop positief gereageerd en ondertussen zijn er ook containers geplaatst voor blik en drankverpakkingen. We hopen dat dit alles aan jullie verwachting gaat voldoen.

Vredepeel “Nieuwe Balans”: 
In de jaarvergadering is namens de werkgroep gemeld dat er zodra er definitieve tekeningen zijn, er een inwonersbijeenkomst georganiseerd zou gaan worden. Uitgangpunt zou zijn voor de vakantie.

Helaas gaat dit niet lukken. De bijeenkomst zal vermoedelijk in september worden gehouden. Er wordt uiteraard wel vooruitgang geboekt. De voorontwerpfase is afgerond. De stichting gemeenschapshuis en het Kerkbestuur heeft architect SatijnPlus de opdracht gegeven verder te gaan met het definitieve ontwerp.

Een adviesbureau voor de constructie en een installatieadviseur zijn inmiddels gecontracteerd.

De grondruiling met de gemeente Venray staat ook op papier. De werkgroep “Vredepeel Nieuwe Balans” heeft ook een externe adviseur opdracht gegeven om het bouwmanagement voor, tijdens en na de bouw te coördineren en te begeleiden, namelijk Dhr. Pricken, hij heeft een eigen bouwadviesbureau in Beek en begeleid diversen bouwprojecten in Limburg. Dhr. van de Ligt, die ons project mede begeleidt, heeft aangegeven hier geen tijd voor te hebben. 

GlaswebVenray:

Er is eindelijk groen licht gegeven door de gemeente Venray voor een garantstelling.

Er gaat nu glasvezel komen in de groene gebieden. Zoals al uit de media begrepen zal 14 december 2016 de eerste schop in de grond gaan. Op dit moment wordt er druk gewerkt om de financiering verder uit te werken en het vergunningstraject wordt ingezet. Elke bedrijf of woning die zich heeft aangemeld wordt t.z.t. bezocht voor de detailengineering. Nog niet aangemeld, het kan nog steeds op www.glaswebvenray.nu  

 

Zeskamp 11 September 2016:

Op zondag 11 september wordt onder auspiciën van de dorpsraad de jaarlijkse zeskamp georganiseerd.
Wij nodigen iedereen uit om vooral mee te doen of anders hopelijk als toeschouwer aanwezig te zijn.

Dus noteer 11 september as. alvast in je agenda.

Nieuw bestuurslid dorpsraad: 
Tijdens de jaarvergadering hebben wij afscheid genomen van Rian Marcellis-Hartman. Er had zich toen niemand gemeld voor een functie in de dorpsraad. Wij kunnen u melden dat een nieuw bestuurslid is gevonden in de persoon van Mia Derikx. Wij wensen Mia Derikx veel succes.

Wensbus:
Omdat het niet meer mogelijk is de wensbus bij garage van Vegchel te stallen is de dorpsraad op zoek gegaan naar een nieuwe stallingsplaats. De wensbus zal vanaf nu op het schoolplein komen te staan.

De dorpsraad bedankt bij deze nogmaals de Fam. van Vegchel voor de geboden stalling.

 Woningbouw:

Het is weer twee jaar geleden dat er een inventarisatie heeft plaatsgevonden onder de jeugd van Vredepeel of er behoefte was aan huurwoningen. De dorpsraad zal binnenkort de jeugd van Vredepeel wederom benaderen voor het invullen van een inventarisatie over woningbouw. Waarna de dorpsraad eventueel de jeugd zal uitnodigen om met hen over woningbouw van gedachte te wisselen. Heeft iemand nu al interesse meld dit dan zodat de dorpsraad dit z.s.m. kan en wil oppakken.

 

WIJ WILLEN ALLE INWONERS VAN VREDEPEEL EEN FIJNE VAKANTIE TOEWENSEN.

 Dorpsraad Vredepeel


 


Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing