wanssum, maandag 20 Mei 2019

Het Dorp
MFC
DOP
Wanssum in beeld
Historie

Bezoek Wanssum
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Dorpsraad
TIPS »
Kermis in Wanssum
GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM
Wanssums Info Punt


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Het Dorp > MFC << Terug naar vorige pagina
Nieuw Multi-functioneel Centrum
Sinds de laatste grote verbouwing in 2002 ligt het Gemeenschapshuis "De Zandhoek" in Wanssum onder vuur. De wettelijk gestelde geluidsnormen worden niet gehaald en het binnenklimaat voldoet niet aan de eisen.
Eind 2012 nodigde de gemeente Venray het bestuur uit om de mogelijkheid te onderzoeken voor een nieuw te bouwen Multi Functioneel Centrum (MFC). Deze gedachte aan een nieuw centrum is geboren in een groots opgezette workshop onder leiding van de Dienst Landelijk Gebied. Alle ambities van het ontwerpatelier zijn in het rapport "Haven en Wanssum Verankerd" opgenomen.
De heropening van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum heeft grote gevolgen voor het dorp Wanssum, maar biedt ook grote kansen. Op de rechteroever gaan de huidige supermarkt C-1000 en de benzinepomp verdwijnen. Tegelijk met deze operatie is de aanleg van een rondweg aan de noordkant van het dorp gepland en een uitbreiding van de industriehaven.
De gemeente Venray heeft als gebiedsontwikkelaar de ambitie overgenomen en wil rond de haven een nieuw centrum voor het dorp "tot ontwikkeling brengen", waarbij een nieuw MFC tegelijk de problemen van de Zandhoek oplost.
Het haalbaarheidsonderzoek is in overleg met een groot aantal partijen tot stand gekomen en is door twee gerenommeerde bureaus ondersteund. Het onderzoek is niet alleen de opmaat voor het verder uitwerken van de schets van een uniek en modern Multi Functioneel Centrum naar een gedegen projectplan, plan van aanpak en programma van eisen maar moet ook alle partijen enthousiast maken om samen aan dit initiatief de komende jaren te blijven werken. Deze brochure wil de opstap zijn, waarmee de leefbaarheid in het dorp Wanssum en omgeving voor de komende 50 jaren veilig gesteld wordt.
Reacties op het haalbaarheidsonderzoek kunt u kwijt via het e-mail adres mfc@dorpsraadwanssum.nl.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing