veulen, woensdag 22 Mei 2019

Het Dorp
Geschiedenis
Kern met pit
Liederen
Veulen in beeld

Bezoek Veulen
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
LVH Courant


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Het Dorp << Terug naar vorige pagina
Het Dorp

Algemene informatie over Veulen

Veulen is een dorp in de Noord-Limburgse Peel. Het is een van de tien kerkdorpen van de gemeente Venray. De oppervlakte van Veulen bedraagt 9,81 km2 en er wonen 524 mensen (1 januari 2003). Veulen heeft de beschikking over een basisschool, een kerk, een verenigingsgebouw en een café-zaal.

In 1422 werd Veulen geschreven als Voerle. Via Voerloe, Vaerloe, Veurlo, Veulo werd dit uiteindelijk Veulen. De toevoeging -lo duidt op bebost gebied.

Veulen grenst aan de volgende dorpen: Ysstelsteyn, Heide, Leunen, Castenray (alle 4 gemeente Venray), Meterik en America (beide gemeente Horst).
 
De belangrijkste evenementen die in Veulen worden georganiseerd zijn:

Kermis
Veulen heeft een vierdaagse (zaterdag t/m dinsdag) kermis. Sinds 1954 vindt deze kermis jaarlijks plaats en begint in het weekend van de eerste zondag van september. Sinds 2000 wordt tijdens de kermis het evenement Carjump georganiseerd.

Dorpsfeest
Het bestaat uit een zeskamp en touwtrekwedstrijden waarin de vier wijken van Veulen tegen elkaar strijden. Het wordt afgesloten met een feestavond. Dit dorpsfeest wordt sinds 1984 jaarlijks georganiseerd en vindt plaats op de eerste zondag van de zomervakantie van de lagere school.

Veulens Historie Herleeft
Bij dit evenement komt de historie van Veulen weer tot leven. Het wordt sinds 1986 iedere 5 jaar op een zondag in het begin van de zomer georganiseerd. De laatste keer was op 8 juli 2001.

Grafiek leeftijdopbouw in 2004

 


Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing