blitterswijck, maandag 20 Mei 2019

Het Dorp
School
Horeca
Kerken & kapellen
Recreatie
Blitterswijck in beeld

Bezoek Blitterswijck
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Dorpsraad
TIPS »
Welkom in Blitterswijck
Het Dorp
Bezoek Blitterswijck


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Het Dorp > Kerken & kapellen << Terug naar vorige pagina
Kerken, kapellen en kruisen in Blitterswijck

 

R.K. O.L.V. GeboorteDe parochiekerk en het kasteel van Blitterswijck zijn ongeveer gelijktijdig omstreeks 1400 gebouwd. De zijbeuk en de toren zijn rond 1450 gebouwd. Op 21 november 1944 bliezen de Duitsers de kerk op. Met kerstmis in 1951 werd de herbouwde kerk zonder toren in gebruik genomen. Twee jaar daarna werd de toren herbouwd. Het Mariabeeld naast de kerk stond oorspronkelijk in de kasteeltoren.

 
Adres:Plein 5, 5863 AT Blitterswijck
Pastoor: H van Horne
Tel. 0478-531270
 
De H.mis is op zondag afwisselend met Wanssum om 9.30 uur of om11.00 uur. Zie hiervoor ook publicaties in het Dorpsjournaal.

 


 

Protestantse kerk


Deze kerk werd in 1822 gesticht door Barones Mackay,weduwe van Baron de Cocq van Haeften. De Protestantse kerkgemeenschap Venray heeft de kerk gerestaureerd en gebruikt de kerk voor zondagsdiensten in de zomermaanden.

 
Predikant: Ds M.J.op den Brouw
 
Kerkelijk bureau
Contactpersoon:      Annemarie van Meurs-Nelson
                              Molenhoek 4,
                              5861 AE Wanssum.
                              Tel. 0478-531778.

 

St. Anna kapelDe Annakapel is oorspronkelijk gesticht tussen 1509 en 1514 door kasteelheer Dirk van Blitterswijck. In het beruchte pestjaar 1635 is de kapel in brand gestoken door de Croaten uit Arcen. In 1638 werd de kapel herbouwd en vervolgens in 1833 nog een keer in de huidige staat. Tot 1951 heeft de kapel dienst gedaan als noodkerk voor de vernietigde parochiekerk.
De kerk wordt nu gebruikt voor kleine diensten en voor opbaren van overleden parochianen.
 
Adres: Beeteweg
Info: Parochie H.Maria Geboorte
 

 

Kruisen en kapellenBlitterswijck heeft verschillende kruisen en kapellen. Het meest opvallende is het Sint Antoniuskapelletje. Dit gedachteniskapelletje ofwel “helligenhuuske” is gebouwd door het plaatselijke Sint Antonius Abt Gilde in1958 ter ere van haar beschermheilige.Elk jaar rond 17 januari brengen de gildebroeders na de traditionele mis in de parochiekerk een bezoek aan dit kapelletje op de hoek van de Langstraat en Antoniusstraat.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing