dorpsradenoverleg, maandag 22 April 2019

Nieuws
Agenda
Nieuwsberichten
Vergaderschema Dorpsraden

DRO Venray
Uitnodigingen & Notulen
Projecten
Dorpsraden »
Dorpsraad Castenray
Dorpsraad Heide
Dorpsraad Leunen
Dorpsraad Merselo
Dorpsraad Oirlo
Dorpsraad Oostrum
Dorpsraad Smakt & Holthees
Dorpsraad Veulen
Dorpsraad Vredepeel
Dorpsraad Ysselsteyn
Dorpsraad Blitterswijck
Dorpsraad Geijsteren
Dorpsraad Wanssum


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > Nieuwsberichten << Terug naar vorige pagina

Nieuwsberichten

Geen lagere grondprijs dorpen
Uitgegeven: 14-11-2009

Het college van B en W ziet op dit moment geen argumenten om voor meer kerkdorpen een lagere grondprijs te vragen dan in Venray zelf. Ook is er geen reden om een grondprijs voor sociale koopwoningen in te voeren. Dit is de conclusie die het college voorlopig trekt uit het gedane onderzoek.
Burgemeester en wethouders trekken voorlopig de conclusie dat invoering van een lagere grondprijs in (een aantal van) de kerkdorpen niet leidt tot een dusdanige stimulering van de woningbouw dat de nadelen van een grondprijsverlaging daaraan ondergeschikt zijn.
Een definitieve beslissing hierover neemt het college nadat de pilot in Vredepeel is afgelopen. In Vredepeel is als pilot tijdelijk de grondprijs verlaagd tot 190 euro per m2. Deze pilot duurt tot 1 juli 2010. Het besluit betekent dat tot 1 juli 2010 de grondprijzen van 2009 gelden; de grondprijzen worden tot die datum niet gewijzigd.
Ook is onderzoek gedaan naar het invoeren van een lagere grondprijs voor sociale koopwoningen. Hieruit volgt dat de gemeente geen lagere grondprijs invoert omdat in Venray zelf voldoende aanbod bestaat in het segment sociale koopwoning. In de kerkdorpen bestaat op dit moment geen vraag naar sociale koopwoningen. 
In 2010 staat een nieuw woningmarktonderzoek gepland. Mocht dit tot andere inzichten leiden, dan onderzoekt de gemeente opnieuw of de invoering van een lagere grondprijs voor sociale koopwoningen nodig is. De gemeente Venray kent wel aparte, lagere grondprijzen voor sociale grondgebonden huurwoningen en voor sociale huurappartementen.
Het college wil in de raadsvergadering van 15 december met de gemeenteraad overleg voeren over zijn voorlopige standpunt ten aanzien van verdere grondprijsdifferentiatie.

Bron: Weekblad Peel en Maas
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     

Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing