De vereniging

Historie
Het bestuur

Foto Album
Jubileumfeest
Nieuws
Wandelprogramma
Wandelverslagen
Gastenboek
Links
Activiteitenkalender


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > De vereniging > Historie << Terug naar vorige pagina
Historie W.S.V. De Natuurvrieden:

HET ONSTAAN VAN W.S.V.

 

DE NATUURVRIENDEN

  

W.S.V. De Natuurvrienden is begonnen in 1963. Onder leiding van Nel Jacobs werd er op de lagere school van Merselo gevraagd aan de meisjes of ze zin hadden om met een groepje te gaan wandelen. De training bestond uit het wandelen (in de maat lopen) en zingen in de omgeving van Merselo. Na enkele jaren wandelen ging men de wandelgroep een naam geven, zo is toen de naam van “W.S.V. De Natuurvrienden” ontstaan. Deze naam was bedacht door Jan van Meyel, een bekend persoon in de wandelsport. Hij hielp de vereniging met het uitzetten van wandelroutes, met name de 40 km afstand. In de begin jaren werd er vooral in groepjes van 20 tot 40 deelnemers groepsgewijs gewandeld. Wat later werden de routes uitgezet met pijlen en ontvingen de wandelaars routebeschrijvingen, waardoor het groepsgewijs wandelen niet meer noodzakelijk was. Helaas hebben we in 2003 afscheid moeten nemen van Jan van Meyel. 

 

De eerste uniformen werden onder leiding van Nel Jacobs gemaakt van donker blauwe stof met witte stipjes. Het uniform bestond uit een rokje en een sjaaltje. In die jaren werden veel bekers behaald voor het goed in de maat lopen en het goede zingen. Later is dit uniform uitgebreid met witte sweaters en nog weer later met T-shirts met beide de opdruk

“ W.S.V. De Natuurvrienden  Merselo” In 2004 hebben De Natuurvrienden nieuwe T-shirts en sweaters gekregen en zijn de blauw/witte rokjes afgeschaft.

 

 

W.S.V. De Natuurvrienden werd al snel bekend in haar omgeving door de mooie wandelroutes. Het aantal wandelaars bleef maar stijgen, zodat men behoefte had aan een verzorgingspost. Een oude woonwagen werd ingericht als verzorgingspost, genaamd  “de Pipowagen”. Het oudste lid van W.S.V. De Natuurvrienden,Har de Mulder, ook wel “Venz Har” genoemd, heeft deze op de kop getikt .Hij kwam een woonwagen tegen op de Testrik, die te koop stond voor honderd gulden. Dat vond Har veel te veel en zei dat dat ding nog geen vijftig gulden waard was.De eigenares had op een gegeven moment geen tijd om groente te gaan halen op de markt, toen heeft Har de “Pipowagen “voor slechts acht bloemkolen kunnen kopen. Helaas is ook Har de Mulder in 2003 overleden. Vanuit de  “Pipowagen”  werden en worden de wandelaars voorzien van een natje en een droogje voor redelijke prijzen. Tegenwoordig staat op de rustplaats ook een party tent met tafels en stoelen, zodat de wandelaars even kunnen genieten van de natuurlijke omgeving. De rustplaats beschikt ook over een toilet-gelegenheid.

 

 

De Natuurvrienden verzorgd 5 wandeltochten per wandelseizoen; 3 Winterwandeltochten, 1 Sint Nicolaastocht en 1 Natuurwandeltocht.

Onze tochten zijn ook goed begaanbaar voor de Nordic Walking wandelaars.

 

Winterserie;          

oktober      – een na laatste zondag van de maand  5-10-15-20-30 km

januari        – tweede zondag van de maand  5-10-15-20 km                         

maart          - tweede zondag van de maand  5-10-15-20-30 km                                                                   

Sint Nicolaastocht;

november   – laatste zondag van de maand 5-10-15-20 km

 

Natuurtocht;         

april            – laatste zondag van de maand 5-10-15-20-30-40 km

 

50+ Wandeltocht;

Elke laatste maandag van de maand  is er een 50+ wandeltocht.
Het is een groepswandeling van ongeveer 10 km en ook niet leden kunnen aan deze tochten deelnemen.

De start is vanuit ons Clubhuis D’N HOEK Grootdorp 99 5815 AN Merselo, gelegen bij de Sportvelden. De Start is om precies 13.30 uur Het startlokaal is open vanaf 13.00 uur.
Er wordt gewandeld door de bosrijke omgeving van Merselo.

 

W.S.V. De Natuurvrienden is aangesloten bij de overkoepelende organisatie van de KNBLO.NL. (Koninklijke Nederlandse Bond Lichamelijke Opvoeding). 

 

Dit is een korte samenvatting van de vereniging.Voor meer info kunt U contact opnemen met het secretariaat :

 

Tiny Kreutz

Westertienweg 17

5807 BG Oostrum

0478-588355

jakreutz@home.nl

 

Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing