heide, woensdag 22 Mei 2019

Dorpsraad
Agenda
Notulen actueel
Strategische Visie
Jaarverslag
Woningbouw Heide
Notulen archief
Geschiedenis
Projecten
DOP Heide
Notitie Veilige Oversteek Deurneseweg
DRO Venray

Bezoek Heide
Het Dorp
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Nieuws
Gebiedspanel
TIPS »
LVH COURANT
Woningbouw Heide
BS De Hei
Foto's van vroeger


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Dorpsraad > Woningbouw Heide << Terug naar vorige pagina
Woningbouw Heide

Vanaf half juni zullen de eerste bewoners op de nieuwe bouwlocatie aan de Groeneweg, waar momenteel 12 woningen van de 35 woningen in aanbouw zijn, hun nieuwe  woning gaan bewonen. Aan de Rector Coxstraat hebben Martin Verkoeijen en Sanne Koopmans een prachtige houten woning gebouwd. Ze zijn erg trots op het bereikte resultaat en willen dit graag aan geïnteresseerden laten zien.

Dorpsraad Heide is erg blij met de mogelijkheid voor woningbouw in Heide. Daarom is op zaterdag 8 juni door  wethouder Jan Loonen en de eerste bewoners van de nieuwe wijk een boom geplant aan de Mariushof. Deze boom moet de groei voor de nieuwe wijk symboliseren. Na het planten van de boom werd de woning van Martin en Sanne voor bezichtiging opengesteld. Ook was er de  mogelijkheid om de in aanbouw zijnde appartementen aan de Mariushof te bekijken. De eerste 4 appartementen zullen vanaf ± juli bewoond gaan worden.

Deze unieke bouwlocatie in Heide biedt vele mogelijkheden voor woningzoekenden en zelfbouwers. De gemeente heeft het plan compleet bouwrijp gemaakt met de mogelijkheid om aan de Rector Coxstraat welstandvrij te bouwen.

Meer foto's zijn te bekijken in de map "boom planten Mariushof - Rector Cox straat" in het fotoalbum

Woningbouw Rector Cox straat  - september 2012

Juli 2011

 

Aan de leden van de dorpsraad en andere belangstellenden presenteerde Maikel van der Meer van gemeente Venray het bestemmingsplan voor het trapveld. Daarna volgde de presentatie van Martien Verkoeijen van zijn houten woning.

Ook Bas Weijmans bouwer van  houten woningen. www.houtkompas.nl sprak over de vele voordelen van bouwen in hout. De woningen kunnen worden uitgevoerd met heel veel opties, afhankelijk van de wensen van de klant.

De gemeente probeert zich zo flexibel mogelijk op te stellen binnen de grenzen van het bestemmingsplan.

 

Naamgeving van het trapveldje

De nieuwe straatnamen in het woningbouwgebied zijn:

Rector Cox straat,  en

Mariushof

Na de oproep vanuit de Dorpsraad zijn deze namen voorgesteld door Mien Muijsers-Gielens.  

 

 

 

Maart 2011

 

Op 1 maart organiseert de dorpsraad van Heide samen met bouwbedrijf Claassen uit Bakel een informatie avond over de voortgang van de woningbouw plannen op het “trapveldje” aan de Groeneweg in Heide.

 

Op dit moment is de gemeente Venray nog bezig met de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft wijziging bestemmingsplan van het terrein aan de Groeneweg. Als dit gereed is kan de procedure in gang worden gezet. In deze periode kunnen bouwplannen al voorgelegd worden aan de commissie ARK, de vroegere welstand commissie. Als de wijzigingsprocedure is afgerond kunnen meteen daarna de bouwvergunningen worden aangevraagd.

Op het vroegere trapveldje is ruimte voor enkele vrije kavels, huurappartementen en starters- en senioren woningen.

Bouwbedrijf Claassen wil op het “Trapveldje” 8 huur appartementen realiseren en tevens ook starters woningen en senioren woningen. Om de wensen van de toekomstige bewoners in het stadium van planvorming al mee te kunnen nemen, wil bouwbedrijf Claassen op deze info avond een presentatie geven van de mogelijkheden die er zijn, wat betreft woning indeling en aanzichten woningen.

 

Bij deze nodigen de Dorpsraad van Heide en bouwbedrijf Claassen geïnteresseerden dan ook van harte uit om op 1 maart naar de Gelderkoel in Heide te komen. Aanvang 20.00 uur.  

 

 

 


November 2010

Maanmannen aan de Groeneweg.

 

In de week van 10 november 2010 is een begin gemaakt met de sloop de kippenhokken aan de Groeneweg. Mannen in witte pakken waren bezig om de asbestdakplaten te verwijderen.

De gemeente zal op korte termijn de “wijzing bestemmingsplan Groeneweg” publiceren. Hiermee gaat de inspraak procedure lopen voor omzetting van een agrarische bestemming naar de bestemming woningbouw.

Na deze procedure van ongeveer een half jaar is woningbouw op het trapveldje en het aangrenzende perceel mogelijk. 

 


Juli 2010

De eerste 2 nieuwbouw woningen aan de Groeneweg zullen voor de bouwvakvakantie worden opgeleverd door aannemersbedrijf Teunissen. Verder worden van de 3 volgende woningen de verdiepingvloeren nog gelegd. Van de 8 door Teunissen te bouwen woningen zijn er nu dus 5 in aanbouw.

  

Open huis.

 

Bent u ook geïnteresseerd hoe de nieuwe woningen er van binnen uitzien en zijn ingedeeld ? Op zaterdag 31 juli zullen we van 10.00 tot 12.00 uur de deuren openzetten en bent u van harte welkom om te komen kijken naar de bouw en indeling.


Fundering voor Bouwplan Groeneweg.

 

In de week van 11 januari 2010 is de boerderij van Bertus  Janssen afgebroken, dinsdag, 2 maart 2010, is van de eerste woning de fundering gestort. Wethouder Patrick van der Broeck was aanwezig en liet de eerste beton in de fundering lopen.

 

Nieuwbouwplan Woningbouw Heide - Juni 2009

Eind juni heeft het college B&W het besluit genomen voor woningbouw fase 2 aan de Groeneweg in Heide. Dit nieuwbouwplan komt achter de bestaande seniorenwoningen en de  8 woningen uit fase 1 (waarvan de bouw uitgevoerd wordt door de firma M. Teunissen in Ysselsteyn).

De procedure gaat van start en zal ongeveer 26 weken tijd in beslag nemen. Als er geen bezwaren komen kunnen de kavels rond de jaarwisseling uitgegeven worden.


(E3 Journaal, 1 juli 2009)


DRIE NIEUWE WONINGEN IN HEIDE!

Op zaterdag 24 november 2007 zijn de wethouders Teunissen en Naja opnieuw in Heide voor het herplanten van de ‘Levensboom’, een teken van groeiende zorg over de leefbaarheid van het dorp. Hedse kinderen overhandigen hen een maquette van de nieuwbouwlocatie, waarbij wethouder Teunissen de verwachting uitspreekt dat hij over een jaar of anderhalf weer in Heide zal zijn bij de feestelijkheden rondom de gerealiseerde woningbouw.

Inmiddels zijn de plannen voor acht woningen aan de Groeneweg goed gevorderd. Schop in de grond!

 

Onder grote belangstelling werd in mei 2006 de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van drie woningen op de hoek van de Meester Driessensstraat en de Groeneweg in Heide.  Daarvoor waren de beide wethouders van de gemeente Venray, de heren Teunissen en Najja, naar Heide gekomen. Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners verzetten zij op aangeven van dorpsraadvoorzitter Martin Peeters de eerste graspollen.  Als aandenken aan deze dag werd een nieuwe boom geplant, waarna op deze langverwachte gebeurtenis getoast kon worden.

 

Foto's van de vorderingen in de woningbouw zijn te zien in het fotoalbum


Mei 2006 - De eerste schop gaat de grond in voor de bouw van drie woningen op de hoek Groeneweg - Meester Driessensstraat.

November 2007 - De drie woningen zijn inmiddels bewoond.  De boom kan op de goede plek geplant worden.
De Levensboom met op de achtergrond de drie nieuwe woningen

Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing