Noord-West, woensdag 19 September 2018

Nieuws
Actueel
Oproepen !!
Programma Den Hoender
Archief

De wijk
Bezoek Noord-West
Wijkplatform
Bedrijven
Gebiedspanel
TIPS »
JEUGDCARNAVAL
Programma Wijkgebouw Den Hoender
Wat is er te doen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > Actueel << Terug naar vorige pagina

Actueel

Weerbaarheidscursus voor jongeren
Uitgegeven: 28-09-2017

Weerbaarheidscursus voor jongeren van 13 t/m 21 jaar

Weerbaarheidscursus voor jongeren van 13 t/m 21 jaar

Op donderdagavond in de maand oktober organiseert het jongerenwerk vanuit Synthese een zelfverdedigingscursus voor jongens en meisjes tussen de 13 en 21 jaar.

Tijdens deze training worden zeer uiteenlopende realistische situaties nagebootst. Het doel is om de deelnemers op alle fronten meer weerbaar te maken. Zo leren zij hoe ze kunnen reageren op verschillende soorten situaties en hoe zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen als dat nodig is. Door intensief met elkaar te werken leren de deelnemers zich beter en gemakkelijker aan elkaar en aan de groep aan te passen en zullen (sociale) situaties minder spannend worden. De deelnemer leert om kalm te blijven in sociale maar ook in bedreigende situaties. Ook is er aandacht voor je (onbewuste) houding. Wat straal je uit? Hoe kom je een groep binnen en hoe kun je hier mee ‘spelen’?

Tijdens de cursus wordt er niet alleen aandacht besteed aan de sociale weerbaarheid maar gaat men ook en vooral fysiek met elkaar aan de slag. Dit om de deelnemers te laten ervaren dat zij meer kunnen dan zij denken: ook dit sterkt het zelfvertrouwen/ zelfbeeld. Een vaardigheid die je in sociale situaties soms hard nodig hebt.
 
De cursus vindt plaats in de kleine gymzaal van het Vincent van Gogh Instituut, Oostsingel 7 in Venray. We starten om 20.00 uur en om 22.00 uur is de les afgelopen. De eigen bijdrage voor deze cursus is 10 euro.

De cursus vindt plaats op: 5, 12, 19 en 26 oktober.

Voor meer informatie of vragen kunt u bellen of mailen naar jongerenwerker Patrick Kleisterlee: 06 17157551 / p.kleisterlee@synthese.nl
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing