heide, woensdag 22 Mei 2019

Nieuws

Actueel
LVH COURANT
Eigen website
Archief

Bezoek Heide
Het Dorp
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
LVH COURANT
Woningbouw Heide
BS De Hei
Foto's van vroeger


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > << Terug naar vorige paginaAnd the winner is.....
Uitgegeven: 30-10-2013

Kookpunt De Hei is de winnaar van de wedstrijd Onze Buurt 2013 geworden!

De dorpsraad van Heide heeft maandagmiddag, 28 oktober, de prijs in ontvangst genomen van de voorzitter Bert Vrolijk van Onze Buurt en van Emmy de Kievit die de prijs vorig jaar won. De dorpsraad kan met de gewonnen € 40.000 een keuken bouwen in het oude schoolgebouw.

De basisschool werd een jaar geleden gesloten omdat er te weinig kinderen overbleven in het dorp. De inwoners hebben van het lege gebouw heel succesvol een ontmoetingsplek gemaakt. Voor de dorpskeuken was geen geld meer, maar die kan nu alsnog gebouwd worden met het geld van Onze Buurt.

De jury van Onze Buurt (bestuurders van woningcorporaties en het Oranje Fonds) beoordeelde het project in Heide als volgt in het juryrapport:

 

De door initiatiefnemers geformuleerde doelstellingen van het project spraken de jury zeer aan:

- de leefbaarheid en sociale cohesie in het dorp verder versterken,

- sociale integratie en activering van mensen met een verstandelijke beperking

- stimuleren van eigen verantwoordelijkheid en samenwerking (dorpsbewoners, ouderen, jongeren, maar ook mensen met beperkingen)

- combineren van educatie, recreatie en dagbesteding als cement voor het nemen van eigen verantwoordelijkheden

- een heuse uitdaging om door te groeien naar een “dorpscoöperatie” als voorbeeld van de gewenste participatie-samenleving.

Het enthousiasme van de initiatiefnemers en de financiële kaderstelling sterken de jury in haar overtuiging dat dit een realiseerbaar, creatief  project is, dat de leefbaarheid in het dorp Heide zal vergroten, dat verbindt, waarin mensen elkaar gaan ontmoeten, met elkaar samenwerken én eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving.”

Bij de prijsuitreiking in Domani in Venlo werden alle 6 finalisten van Onze Buurt in het zonnetje gezet. Onze Buurt 2013 is hiermee niet afgelopen. Via de website www.onzebuurt.eu , Facebook en Twitter wordt de winnaar uit Heide gevolgd. Er wordt verslag gedaan van de verbouwing en het uiteindelijke gebruik van de keuken.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing