heide, zaterdag 26 Mei 2018

Nieuws

Actueel
LVH COURANT
Eigen website
Archief

Bezoek Heide
Het Dorp
Verenigingen/Organisaties
Bedrijven
Dorpsraad
Gebiedspanel
TIPS »
LVH COURANT
Woningbouw Heide
BS De Hei
Foto's van vroeger


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > << Terug naar vorige paginaAanleg Wadi Groeneweg
Uitgegeven: 03-11-2010

Aannemer Teunissen is druk doende met de aanleg van 8 nieuwe woningen aan de Groeneweg. Dit gebeurt allemaal volgens de nieuwste technieken en regelgeving.

Onderdeel van de nieuwe regelgeving is het omgaan met regenwater. Regenwater willen we niet meer in het riool hebben. Regenwater is immers schoon en het is zonde om dit te vermengen met vuil water.

 

Aan de Groeneweg wordt het water opgevangen in een wadi (een buffer die de meeste tijd droog staat). Een deel van het regenwater infiltreert in de bodem. Als er meer regen komt dan wordt het water volgens de regels van het waterschap vertraagd afgevoerd naar de waterschapssloot. Rechtstreeks aansluiten op deze sloot mag helaas niet van het waterschap. Het waterpeil van de sloot zou dan te snel kunnen stijgen tijdens hoosbuien waarbij er ergens langs de sloot wateroverlast kan optreden.

 

De wadi’s worden ingezaaid met gras en worden kort gemaaid. Om dit makkelijk te kunnen doen en om de veiligheid te vergroten is het talud aan de straatzijde heel erg flauw.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing